Ko­ke­mus­kou­lut­ta­jat

Kokemuskouluttaja kertoo tarinansa

Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemuskouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana. 
Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemuskouluttajan prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä.
Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Alueellamme toimii tällä hetkellä kaksi kouluttajaa.

Kuva Katjan opaskoira Bopista.

Kuva Katjan opaskoira Bopista.


Katja Heinonen
Sokeuduin vuonna 1999 ollessani 20-vuotias, selkäydinnesteenkiertohäiriön seurauksena. Minulla on käytössä opaskoira. Asun perheeni kanssa maaseudun rauhassa. Vammautumiseni jälkeenkin olen opiskellut useita eri ammatteja. Luonteeltani olen sinnikäs ja valoisa. Koen että minulla on paljon kerrottavaa. Lisää tietoa minusta löytyy osoitteesta www.facebook.com/katjajaopaskoira
Minuun voitte ottaa yhteyttä puhelimitse p. 045 330 4254 tai sähköpostilla katja.heinonen@gmail.com

Tuomo kokemuskoulutusreissulla Iisalmessa Savon ammatti- ja aikuisopistolla 2.3.2017

Tuomo kokemuskoulutusreissulla Iisalmessa Savon ammatti- ja aikuisopistolla 2.3.2017

Tuomo Burman
Olen syntymäsokea yrittäjä, joten minulta löytyy näkökulmaa myös työelämään. Kokemuskouluttajana olen toiminut vuodesta 2014. Puhun mielelläni syntymäsokean elämänhallinnasta, sokean teknisistä apuvälineistä, työstä, opiskelusta ja yrittäjyydestä.
Minuun voitte ottaa yhteyttä puhelimitse p. 0400 677 306 tai sähköpostilla tuomo.burman@burha.net

Yhteyttä voitte ottaa suoraan kouluttajaan tai yhdistyksen yhteyshenkilön kautta.
Kouluttajan kanssa voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.