So­keain Ys­tä­vien vir­kis­tys­lo­mat vuo­del­le 2018 ovat haet­ta­vis­sa

Sokeain Ystävät ry myöntää ja järjestää jälleen virkistyslomia näkövammaisille vuonna 2018.

Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma aikuisille näkövammaisille täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen standard-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen.

Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille aikuiselle henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 3 vuoden välein.

Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan täyttämällä hakulomake, jonka saa yhdistykseltä tai netistä osoitteesta www.syry.fi, ja toimittamalla se omaan yhdistykseen 31.10.2017 mennessä. Yhdistyksesi ilmoittaa lomasta vain saajille 11.12.2017 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on kesällä viikko 26 eli 25.6.-1.7.2018. Viikko 26 on ruotsinkielinen lomaviikko (FSS). Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 27, 28, 29 ja 30.

Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä: www.syry.fi.