Oma­toi­mi­nen au­dio­kier­ros nä­kö­vam­mai­sil­le Kuo­pion mu­seos­sa

Kuopion museon luonnontieteelliseen perusnäyttelyyn on valmistettu audiokierros näkövammaisia varten. Kierros on merkitty näyttelytiloihin kohotarralla ja sen voi kiertää itsenäisesti esimerkiksi valkoisen kepin avulla. Audioaineisto käynnistyy automaattisesti opastuspisteeseen saavuttaessa.

Kierroksella tutustutaan eläinten talvehtimiseen, lintujen kesäisiin pesimäpuuhiin ja lopulta mahtavaan mammuttiin. Kierros kestää noin puoli tuntia. Levähdyspisteitä on kaksi, ja toisella levähdyspaikalla voi lukea omaan tahtiinsa pistekirjoituksella tulostettua lisätietoa.

Yhtä aikaa audiokierroksella voi olla korkeintaan neljä museovierasta. Suurempia ryhmiä varten kierros voidaan kopioida useampaan vastaanottimeen, jos sitä pyydetään etukäteen museon yhteyshenkilöltä.

Audiokierros on suunniteltu yhteistyössä Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n kanssa. Kehittämis- ja jatkoehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Kuopion museo sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 23, ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–17. Aikuisten pääsymaksu on 8 €, eläkeläisten 5 € ja alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Audiokierros kuuluu pääsymaksun hintaan.


Lisätietoja:

Mari Wikholm
Kuopion luonnontieteellinen museo
luontopedagogi
puh. 044 718 1543

sposti: mari.wikholm@kuopio.fi