Näk­kä­ri­sop­pa sisältää kom­mel­luk­sia, huumoria ja rohkeutta

Kuuntele uusi Näkkärisoppaa-kappale, jonka esittää laulaja, lauluntekijä Riikka Hänninen.

Näkkärisoppaa-kappale kertoo näkövammaisesta ihmisestä, joka löytää rohkean ja luovan tavan elää sovussa itsensä ja ominaisuuksiensa kanssa. Laulaja ja lauluntekijä Riikka Hänninen kertoo kappaleesta näin:

"Näkövammaisen elämä on sellaista säätämistä. Tämä biisi kertoo siitä, miten huumori ja muut asiat tulevat apuun. Yhdessä me selvitään!"

Näkkärisoppaa on tehty Näkövammaisten liiton Minun näköinen mieli -hankkeen "Rohkeus – Tietoisuuden työkalut valon ja varjon leikkiin" -kirjan julkistustilaisuuteen 1.6.2021, jossa se sai ensiesityksensä. Näin kertoo kappaleen synnystä hankekoordinaattori Jutta Saanila, toinen kirjan kirjoittajista:

"Kirjaa kirjoittaessa tuli selväksi, että rohkeuteen tarvitaan voimaa. Riikan ja kumppaneiden biisi syntyi siitä ajatuksesta, että kaikesta näkövammaisen arkea häiritsevästä säätämisestä on mahdollista ammentaa voimaa, kun muuttaa omaa asennetta ja tukeutuu toisiin. Olen huomannut, että Riikka on itse oppinut sen tekemään ja tiedän, että sen voi oppia kuka vain."

Kappaleen tiedot

Kappaleen nimi: Näkkärisoppaa
Esittäjä: Riikka Hänninen
Sanoitus: Riikka Hänninen ja Iiris Brocke
Sävellys ja sovitus: Joose Ojala
Haitari: Joose Ojala
Kontrabasso: Joonas Tuuri
Panhuilu: Helena Taskila
Piano: Tuukka Ojala
Tuotanto ja miksaus: Mikko Herranen.

Lisätietoja

hankekoordinaattori Jutta Saanila 
Näkövammaisten liitto ry, Minun näköinen mieli -hanke 
p. 09 3960 4088 
jutta.saanila@nkl.fi


Sivu päivitetty